weekbericht n. 1102

14 juni 2024

Beste ouders,

Deze week hebben de kinderen van de klassen 1 het toneelstuk van Repelsteeltje opgevoerd en komende week zal klas 6 hun eindtoneelstuk: Aladdin aan ons laten zien.
Toneelspelen is van onschatbare waarde binnen ons onderwijs.

Bij de jongste kinderen heeft het stuk vooral een reciterend karakter waarbij de hele klas alle teksten meespreekt. Naarmate de kinderen ouder worden, worden de stukken groter en complexer. Decor, licht en schmink krijgen steeds meer aandacht en uiteindelijk staan kinderen in hun eigen rol te schitteren op het podium. Deze langzame opbouw is belangrijk om het passend bij de leeftijd te houden. Als toeschouwer ben je in eerste instantie aanwezig bij een vorm van open repetitie, dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en vertrouwen bij de kinderen. Langzaam groeien ze toe naar echte opvoeringen, waarin zij zelf verantwoordelijk zijn voor een rol en het leren van de teksten.
De stukken sluiten doorgaans aan bij de vertelstof van het jaar en vaak wordt in de zesde gezamenlijk besloten aan wel stuk de klas gaat werken.

In die gezamenlijkheid zit ook de kracht van dit vak, om het samen op de planken te zetten gaan de kinderen een innige verbinding met elkaar aan. De kinderen groeien naar elkaar toe, de klas wordt nog hechter.

Persoonlijk is er voor kinderen ook veel te ontwikkelen. Hoe is het om eens een heel ander persoon te spelen dan jijzelf bent? Opent het wellicht nieuwe wegen in je eigen bewustzijn?En wij als leerkrachten zien de kinderen stralen en ons verrassen. Juist bij het spelen van toneel kan een kind zich van een heel andere kant laten zien, een verborgen kwaliteit komt tot leven.

Vrijdag vieren we het Sint Jansfeest. Bijgevoegd vindt u de brief. Lees deze alsjeblieft goed, zodat we vrijdag een fijn en ontspannen feest kunnen vieren.

Met vriendelijke groet,
Het team van Tiliander


Brief van Stichting Pallas
Beste medewerkers en ouders van Stichting Pallas,Zoals in februari jongstleden met u gedeeld is, is bestuurder Wanda Kasbergen uitgevallen en zijn haar werkzaamheden overgenomen door Huub van den Boom en Wim den Blanken als interim bestuurders.

Helaas is tijdens de afgelopen periode Wanda geadviseerd om haar werk als bestuurder van Stichting Pallas niet meer op te pakken. Wanda heeft daardoor de ruimte om haar energie op andere levensgebieden te richten en accepteert dat het niet anders kan.
In de nabije toekomst worden er in goede samenspraak met de Raad van Toezicht stappen gezet richting een definitief afscheid van Wanda waar vanzelfsprekend aandacht voor zal zijn.

De bestuurlijke werkzaamheden zullen de komende periode door de interim bestuurders voortgezet worden, in ieder geval tot 1 januari 2025 en totdat er een structurele oplossing gevonden is.

We hopen u op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben en houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Clarien Veltkamp
Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Pallas


Nacht van de vluchteling
Ook dit jaar gaan een paar enthousiaste juffen, partners en oud-leerlingen een grote uitdaging aan voor het goede doel. Zij lopen in de nacht van 15 op 16 juni 40 kilometer van Tilburg naar Eindhoven om geld op te halen voor Stichting Vluchteling.
Zij willen graag iedereen bedanken die hen een warm hart heeft toegedragen door hen te sponsoren. Wilt u ook nog een bijdrage leveren?
Dat kan via:

Team Tiliander (nachtvandevluchteling.nl)

Groetjes van Team Tiliander,
Sanne, Ester, Guusje, Kaspar, Floran, Janne en Lieka

Agenda:
* Vrijdag 21 juni: Sint Jan. Voor de kleuters in de ochtend, voor de lagere school in de avond. Ook voor ouders. School om 13.00u uit.
* Vrijdag 5 juli: Laatste schooldag. Kleuters om 11.45u uit. School om 13.00u uit
* Zaterdag 2 november: Herfstmarkt