weekbericht n. 1103

28 juni 2024

Beste ouders,

Daar is dan eindelijk de zomer, en hoe! Vorige week vrijdag smeekten we haast om zo’n mooi weer, maar helaas. Gelukkig hebben de kinderen een fijne spelletjesochtend gehad afgelopen woensdag. En wat hebben we genoten van het toneelstuk van de zesde klas!
We mogen met recht trots zijn op onze zesde klassers en juf Annemieke.
Dank aan alle ouders die zich hebben ingezet om Aladdin op de planken te zetten.
Komende week, laatste week van het schooljaar. We nemen afscheid van de zesde klas, die een heerlijk kamp hebben gehad, de schoolverlaters van Peronniek en van Marcel Pennings, de schoolleider.

We wensen iedereen een fijne en feestelijke laatste week toe en laten we onze krachten bundelen om de klaslokalen en de school schoon en netjes achter te laten.

Met vriendelijke groet,
Het team van Tiliander

Beste ouders,
Wat fijn dat ik me op deze plek aan jullie mag voorstellen. Mijn naam is MarkLangerwerf en ik ga na de zomer op Tiliander starten als interim-directeur(tijdelijke directeur?). Ik ben 54 jaar oud en woon aan het Smidspad inTilburg. Ik werk ongeveer 30 jaar in het voortgezet onderwijs waarvanongeveer de helft als schoolleider. Sinds vorige zomer ben ik interimschoolleider. Dat vind ik erg leuk werk; Ik houd van afwisseling en vannieuwe dingen leren. Op deze manier heb ik kennis gemaakt met veelverschillende onderwijstype en -organisaties. Ik heb als interim conrector opeen Gymnasium en op een Vavo gewerkt.
Ik ken Tiliander omdat mijn drie dochters er op school hebben gezeten. Ikheb de school altijd als bijzonder plezierig ervaren. Tiliander heeft van mijn dochters de leuke, zelfstandige, maatschappelijk betrokken volwassenen gemaakt die ze nu zijn. In de periode 200 – 2015 was ik “vrije school ouder”. Ik heb mee mogen doen met het kerstspel, het driekoningenspel, ik was assistent vuurmeester op St Jan en ik heb gelezen met groepjes kinderen. Ik vind het dan ook eervol en heel bijzonder dat ik bij Tiliander de rol van interim-directeur mag vervullen. Afgelopen woensdag heb ik kennis gemaakt met het team. Ik heb de kennismaking als bijzonder warm gevoeld en voel me zeer welkom. We gaan er samen iets moois van maken het komende jaar.

Rest mij nog jullie allemaal een goede vakantie toe te wensen.
Mark


Wieltjes op het schoolplein
Graag willen wij u nogmaals informeren over ons beleid met betrekking tot het gebruik van wieltjes op school. Ons doel is een veilige en prettige leeromgeving te bieden voor alle leerlingen, en daarom hebben we enkele duidelijke regels opgesteld.

Tijdens de grote pauzes mogen leerlingen gebruik maken van wieltjes zoals rolschaatsen, skateboards en stepjes op het schoolplein. Wij willen echter benadrukken dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt:

1. Wieltjes mogen uitsluitend buiten op het schoolplein gebruikt worden en alleen tijdens de grote pauzes op maandag en vrijdag.
2. Het dragen van beschermende uitrusting, zoals een helm en kniebeschermers, is verplicht.
3. Leerlingen dienen zich te houden aan de aangewezen gebieden waar het gebruik van wieltjesis toegestaan.

Daarnaast willen wij u erop wijzen dat het gebruik van wieltjes in de schoolgebouwen strikt verboden is. Dit betekent dat schoenen met wieltjes, ook wel bekend als `Heelys`, binnen de school niet zijn toegestaan. Wij vragen uw medewerking om dit beleid te ondersteunen zodat onze school een veilige en aangename plek blijft voor iedereen.

Mocht u nog vragen hebben over dit beleid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Agenda:
* Vrijdag 5 juli: Laatste schooldag. Kleuters om 11.45u uit. School om 13.00u uit
* Maandag 19 augustus: 1e schooldag lagere school. Kleuters vrij. School uit om 13.00u.
* Dinsdag 20 augustus: 1e schooldag kleuters
* Zaterdag 2 november: Herfstmarkt