weekbericht n. 1104

23 augustus 2024

Beste ouders,

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 1 week, 1 dag en 1 uur directeur van Tiliander. Ik ben drukdoende me een beeld te vormen van Tiliander. De kracht van de school ontdekken is makkelijk; Het spat van de muren af èn het klotst over de plinten. De liefde voor het kind van alle personeelsleden, de manier waarop er samen wordt gewerkt en gekeken wordt naar het hele kind en naar het waarom van gedrag. Ik heb de afgelopen week enorm genoten van het leergeluid in de school; het zingen, opzeggen van spreuken en oefenen van tafelrijen, gekwebbel onderweg naar buiten voor de pauze. Een kind dat blij mijn kamer in kijkt en zegt “we gaan schilderen”. Ik kijk er naar uit om nog meer mooie momenten mee te maken en er samen iets moois van te maken.

In de school loopt al een poosje de vraag of we het weekbericht zoals we dat nu kennen in stand moeten houden. Er bestaat een vermoeden dat het weinig wordt gelezen. We horen ook dat het terugvinden van de juiste informatie niet altijd lukt. Bovendien is het intern best een bevalling om het te vullen en tijdig te verspreiden. Het vraagstuk van het weekbericht is onderdeel van de wens om wat meer helderheid hoe, hoe vaak en via welke kanalen we communiceren. Uiteraard zorgen we ervoor dat alle belangrijke informatie bij jullie terecht blijft komen. Als je desondanks als ouder het weekbericht heel erg gaat missen, wil je dan een kort bericht sturen naar info@tiliander.nl.

Met vriendelijke groet,
Het team van Tiliander

Deuren
Al een hele tijd hangt op de buitendeuren van de school een bericht: als de deur gesloten is, niet openen, maar door de hoofdingang naar buiten. Ondanks dat merken we dat er toch steeds deuren open gemaakt worden. Het gevolg is dat iedereen de school binnen kan lopen. Dat vinden wij niet gewenst. Het komt zelfs voor dat Sandra in de avond naar school moet komen om de deuren alsnog te sluiten.

We willen jullie via deze weg nogmaals met klem vragen om de deuren niet open te draaien als ze dicht zijn.


In actie voor Kika
 Onze conciërge, juffie Sandra, gaat op 14 september maar liefst 80 kilometer lopen om Stichting Kika te steunen, en geld op te halen om met onderzoek het aantal genezen kinderen naar 100% te brengen. Wilt u haar sponsoren, dan kan dat via deze link: Sandra en Marco – Actie voor KiKa: Help je mee?